Domantas Šluta: su kiekviena treniruote ir rungtynėmis įgaunu vis didesnį pasitikėjimą
69682488_1158623594348899_5817188578551136256_n

Vienas jauniausių I lygos futbolininkų, tik praėjusią savaitę 15 metų sulaukęs Domantas Šluta šį sezoną ne tik debiutavo I lygoje, tačiau sužaidė ir nemažai susitikimų, o keletame jų rungtynes pradėjo ir startinėje sudėtyje. II lygoje „Džiugo” dubleriams dažniausiai atstovaujantis saugas šiame sezone demonstruoja gerą žaidimą ir yra įmušęs 6 įvarčius.

Domantai, „Džiugas“ sezono gale atrodo užtikrintai ir laimi svarbias rungtynes. Kaip vertini komandos pasirodymą lemiamoje sezono stadijoje?

Vertinu gerai, visi sunkiai dirba aikštelėje ir treniruotėse, todėl manau, kad komanda yra nusipelniusi aukščiausios vietos lentelėje.

Nors tave dažniausiai matome sėkmingai žaidžiant II lygoje, šį sezoną sulaukei nemažai šansų ir pagrindinėje vyrų komandoje I lygoje bei LFF Taurėje. Kaip vertini lygių skirtumą tarp I ir II lygų?

Lygių skirtumas jaučiasi, tačiau tarp  II lygos lyderių skirtumas mažesnis. I lygoje jaučiamas greitų sprendimų priėmimas, viskas vyksta greičiau, bei profesionalumas aikštėje ir už aikštės ribų.

Kaip vertini savo pasirodymus šį sezoną? Ko dažniausiai reikalaudavo treneriai? Ar pavykdavo visa tai realizuoti aikštėje?

Adaptacijos pradžia iš jaunių futbolo į vyrų futbolą buvo labai sunki, bet su kiekviena treniruote ir rungtynėmis įgavau vis didesnį pasitikėjimą. Treneriai reikalaudavo iš manęs didesnio pasitikėjimo savimi, žaidimo į priekį, atsidavimo aikštelėje ir taktinių užduočių. Manau su man duotomis užduotimis susitvarkiau, bet visada norisi atlikti geriau ir geriau…

Kokios yra tavo stipriosios pusės ir ar yra tokių, kurias norėtum patobulinti?

Mano stipriosios pusės – esu pakankamai techniškas, atlieku tikslius perdavimus, bei kovoju ir niekada nepasiduodu aikštėje. Norėčiau patobulinti savo fizinį pasiruošimą ir greitesnį sprendimą su kamuoliu.

Esi jauniausias žaidėjas komandoje. Kaip tave priima komandos draugai? Iš kurių žaidėjų ar trenerių gauni daugiausia patarimų ar pamokų?

Nuo pirmos treniruotės neturėjau nusiskundimų, tikrai priėmė šiltai. Daugiausiai prie tobulėjimo prisideda treneris Rolandas Leščius ir vyr. treneris Marius Šluta. Patarimus duoda visi komandos žaidėjai, bet dažniausiai Davydas Arlauskis, Andrius Lipskis ir Skirmantas Rakauskas.

Kas „Džiugo“ gretose yra autoritetai aikštėje ir už jos ribų?

Visi komandos žaidėjai, nes vertinu jų profesionalumą.

Ar turi žaidėją, kuris yra tavo autoritetas? Kodėl būtent jis?

N‘golo Kante, dėl jo žaidimo stiliaus ir pavyzdinės asmenybės aikštėje ir už aikštės ribų.

Kokie tavo tikslai ateičiai ar būsimam sezonui? Ką norėtum pasiekti?

Noriu gauti dar didesnės patirties ir pasitikėjimo žaidžiant vyrų futbole, patobulėti techniškai ir fiziškai. Ateityje norėčiau tapti profesionalus futbolininkas, žaisti aukščiausiame lygyje ir atstovauti Lietuvos jaunimo ir nacionalinei rinktinei.

Facebook
Twitter