2018 m. LFF I lygos sezone FC „Džiugas“ įvykdė minimalų planą
44265657_928551824022745_8191347762776768512_o

Baigėsi Lietuvos futbolo I lygos futbolo pirmenybės kuriose šiemet dalyvavo 14 komandų. Telšių FC ,,Džiugo“ klubui 2015m. sugrįžus į 2-ąją pagal pajėgumą lygą Lietuvoje, tai buvo 4 sezonas paeiliui, kuriame iškovota garbinga 5-oji vieta ir įvykdyti minimaliai kelti tikslai. Ankščiau kiekvienais metais komanda keliavo vis aukštyn 2015 m. iškovota 10 vieta, 2016 m. – 7 vieta, 2017 m. – 5 vieta, kas rodo komandos stabilumą ir kryptingą darbą.

Šių metų sezonas klubui buvo permainingas iš 26 sužaistų rungtynių, iškovota 14 pergalių, 3 lygiosios ir patirtos 9 nesėkmės. Per sezoną buvo visko ir gražių pergalių ir skaudžių pralaimėjimų. Taip pat būtina išskirti komandos jaunuosius žaidėjus pasižymėjusius puikiu debiutu I lygoje bei ne kartą nustebinusius visus gerbėjus.  Negalime pamiršti nuostabaus Andriaus Lipskio įvarčio, kuris atėmė žadą daugybei futbolo aistruolių ir nuskambėjo per visas Lietuvos informavimo priemones, puikūs Mariaus Šlutos, Beno Aniso ir kitų žaidėjų lemiami įvarčiai dovanoję pergales.

Ypač komandai sėkmingas etapas buvo antroje sezono pusėje, kuomet sekė 9 iš eilės nepralaimėtų rungtynių serija, kuri tęsėsi net 3 mėnesius įskaitant vasaros pertrauką. Verta prisiminti daug intrigos sukėlusias rungtynes su „Žalgiriu B“,  „Pakruoju“, Vilniaus „Vyčiu“, „NFA“, lygos čempionu „Panevėžiu“ (išvykoje), kur atsilikinėdama mažai vilčių beteikiančioje situacijoje mūsų komanda demonstravo tikrą žemaitišką charakterį ir sugebėjo atsitiesti ar net persverti rezultatą savo naudai. Taip pat 1-ąjame rate išvykoje smagiai nugalėti vieni lygos lyderių Alytaus „Dainava“, Telšiuose pirmą kart „Džiugo“ I lygos istorijoje užtikrintai įveikta Gargždų „Bangos“ komanda.

Deja kuomet daugelis tikėjo, kad šiemet „Džiugas“ gali kabintis už medalių, po vieno iš skaudesnių pralaimėjimų, komanda netikėtai krito į duobę ir žaisdama namuose patyrė skaudžius pralaimėjimus, kurie likus 3 turams nebeteikė vilčių.

,,Džiugo“ klubas dėkoja žaidėjams, kurie viso sezono metu netaupydami savęs, su smulkiomis traumomis sugebėdavo eiti į aikštę ir atiduoti visą širdį ginant Žemaitijos sostinės garbę.

Šiemet komandoje rezultatyviausiu žaidėju tapo naujokas iš Klaipėdos -Erikas Vainoras, įmušęs 11 įvarčių, o daugiausia rezultatyvių perdavimų, kaip ir praeitame sezone, atliko Andrius Lipskis (8). Solidžiu žaidimu išsiskyrė gynėjas Kostiantyn Shults, kuris komandoje išrinktas naudingiausiu sezono žaidėju, ir saugas Benas Anisas, tapęs geriausiu jaunuoju žaidėju. Neabejotinai, pagrindiniais komandos varikliais buvo kapitonas Davydas Arlauskis ir Andrius Lipskis, svariai prisidėję prie visų komandos teigiamų rezultatų.    

Klubas taip pat labai dėkoja ir lenkiasi visiems rėmėjams, kurie padeda komandai gyvuoti ir kurti Telšių futbolo istoriją, pagrindiniams rėmėjams,- Telšių rajono savivaldybei, kompanijai „SIL“, UAB „Prie Luksto“, UAB „Damada“, Autoarka, Vitalijus Barkevičius, IĮ „Geolinija“, UAB “Telšių Statyba“, Tichė, ADE design ir kitiems, kurie kasmet supranta ir padeda kiek galėdami. Ypatinga padėka ištikimiausiems Telšių komandos sirgaliams, kuriuos „Džiugo“ žaidėjai visada jaučia ir dėl kurių stengiasi, Telšiai turi nuostabiausius futbolo fanus.

Tikimės, kad 2019 m. sezonas bus kitoks, to norėtų visi Telšių futbolo sirgaliai, klubo administracija ir patys žaidėjai, todėl neabejojame, kad jau esame subrendę pasiekti kur kas daugiau, todėl laikas pagaliau tapti prizininkais.

Paskutinį kartą I lygoje Telšių futbolininkai 3 vietą iškovojo žaisdami 1994-1995 metų sezone.

Šiuo metu dauguma komandos žaidėjų turi trumpą atokvėpį nuo futbolo, o nuo 2019 m. sausio mėnesio, vėl kibs į rimtą pasiruošimą naujajam sezonui.

Kitos naujienos netrukus.

Facebook
Twitter